Belgijski grad Charleroi bio je danas poprištem sumanutog napada – muškarac je vitlajući mačetom napao policajce i ozlijedio ih, piše BBC.

Nakon što ih je napao, policajci su ga upucali i svladali, objavila je policija na Twitteru.

Kako su istaknuli iz policije, napadač je prilikom napada vikao ‘Allahu Akbar’. Napad se odvijao ispred glavne gradske policijske postaje. Područje je odmah blokirano.

Doznajemo da su napadnute policijske službenice, a jedna od njih zadobila je teže ozljede i duboke rane oko lica. Druga je lakše ozlijeđena. Obje su zajedno s napadačem, u kojeg je pucao njihov kolega, prevezene u bolnicu.

Policija Charleroija nešto kasnije je na službenom Twitter profilu potvrdila da je napadač ubijen te da su obje ozlijeđene policajke izvan životne opasnosti.

U međuvremenu se oglasio i belgijski ministar unutarnjih poslova Jan Jambon najavivši detaljnu istragu ovog slučaja, dok je premijer Charles Michel osudio napad.

Belgijski grad Charleroi bio je baza za neke od džihadista koji su bili upleteni u terorističke napade u Parizu u studenom prošle godine te u Bruxellesu u ožujku.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok