Ni u Sinju se, unatoč svečanom ozračju Alke, nije mogla zaobići središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

- Još jednom osuđujem neprimjerene istupe manjeg dijela sudionika proslave isticanjem simbola i sadržaja koji ne pripadaju 21. stoljeću i modernoj i europskoj Hrvatskoj. Oštro osuđujem i paljenje zastave Republike Srbije. No, ipak je riječ o pojedinačnim incidentima koji ne mogu i ne smiju zasjeniti veličanstvenu proslavu 'Oluje' kojom je oslobođen najveći dio okupiranog teritorija Hrvatske i donijela slobodu hrvatskom narodu. Ponavljam, riječ je o minornim incidentima, koji su procesuirani, stoga, ni iz Europske unije neće biti nikakvih reakcija – kazao je za Jutarnji predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, prenosi Jutarnji.

Predsjednik HDZ-a kazao je kako ipak postojećim zakonom nije precizirano je li uzvik Za dom spremni prekršaj, je li to ustaški poklič ili ne te dodao kako to treba urgentno zakonski definitivno regulirati.

Odgavarajući na novinarske upite, Andrej Plenković je kazao kako još nije dogovoreno televizijsko sučeljavanje s predsjednikom SDP-a i čelnikom Narodne koalicije Zoranom Milanovićem.

- Spreman sam i jedva čekam javni ogled sa svojim političkim suparnikom. Izuzetno sam zadovoljan trenutnim rejtingom HDZ-a koji je u uzlaznoj putanji, a očekujem da će do izbora biti još veći. Ipak sam ja na čelu HDZ-a nepunih mjesec dana, a Milanović je na čelu SDP-a već deset godina – rekao je Plenković.

- HDZ i njegovi dužnosnici ne boje se prigoda da budu sa svojim narodom, za razliku od nekih koji se predstavljaju kao Narodna koalicija – zaključio je Plenković, aludirajući na to da se Zoran Milanović nakon Knina, nije pojavio ni na Sinjskoj alci, u svom zavičajnom kraju, piše Jutarnji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok