Umirovljenica iz Poljske izvedena je pred sud pod optužbom da je drogirala i pljačkala usamljene vršnjake koje je pronalazila u ljubavnim oglasima, piše u utorak BBC.

Osamdesetogodišnja bakica ubacila je tablete za spavanje u hranu 79-godišnjeg starca i, dok je on spavao, pokrala sav novac i druge dragocjenosti.

Prije je devet puta osuđena za krađu i prijevaru. Janina M. prozvana je "bakom pljačkašicom" i u zatvor bi mogla na 20 godina. Piše Hina.

Unatoč predočenim dokazima, zanijekala je krivnju pred sudom u Brzeskom, na jugu Poljske, navodi BBC. Tužitelj ju je opisao kao, na prvi pogled, finu damu, mršavu, uvijek lijepo našminkanu i dotjeranu.

Nakon što je zadobila povjerenje 78-godišnjaka, pozvao ju je u svoju kuću u selu Szczurow, blizu Brzeskog.Tužitelji kažu da mu je u hranu ubacila lorazepam, lijek protiv tjeskobe koji izaziva spavanje. Kada je utonuo u san, ukrala mu je novac, prstenje i mobitel vrijedne oko 2000 dolara.

Tužitelj je poljskim medijima rekao da ni u snu ne bi mogao pomisliti da bi takva dama mogla počiniti takva kaznena djela. Janina je osumnjičena da je tako "obradila" još jednog djedicu u središnjoj Poljskoj i ukrala mu vrijednosti.

Dokazi koje je prikupila policija upućuju na to da je bakica istom tehnikom pokrala cijeli niz usamljenih vršnjaka.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok