Domagoj Opačak (18), koji je u Kloštar Ivaniću ubio Luku Ćopića (19), u utorak je priveden pritvorskom nadzorniku, a danas je ispitan u Državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Potom mu je određen jednomjesečni pritvor u Remetincu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela, prenosi 24 sata.

Mladić je na ročište stigao omotane glave i s ovratnikom, a ozlijeđen je vjerojatno u tučnjavi sa žrtvom.

Podsjetimo, stravično ubojstvo dogodilo se u Parku hrvatskih brantelja u noći s ponedjeljka na utorak, na zabavi u povodu blagdana Velike Gospe. Opačak navodno nije poznavao Ćopića, a povod ubojstvu bila je svađa oko djevojke, koja je počela još na Facebooku. Luka se javljao Domagojevoj djevojci preko te društvene mreže, možda s nakanom da ih razdvoji. Djevojka ga je odbijala, ali on je bio uporan.

Kobne su se večeri Domagoj i Luka prvi put susreli. Ponovno su se posvađali, potukli, a potom je Domagoj Luku ubio kuhinjskim nožem.

Kad je shvatio što je učinio, sav krvav vratio se u šator i rekao da je ubio čovjeka. U potpunom bunilu pobjegao je što dalje od Parka hrvatskih branitelja. Nož je ponio sa sobom. Djevojku, čiju je čast branio, upoznao je dok je još bio maloljetan i u vezi su bili dvije godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok