Konobari koji su radili u ugostiteljskom objektu na popularnoj šibenskoj plaži Banj masovno daju otkaze.

“Novi vlasnici Makarija iživljavali su se nad nama i doživljavali nas kao robove. Imali smo ugovore po kojima smo trebali raditi 40 sati tjedno, a radili smo na komadu pizze i po 14 sati dnevno. Ponižavali su nas i govorili nam da će nas baciti u more, a svemu ovome u prilog ide i činjenica da je od 11 radnika u posljednjih mjesec dana nas sedmero dalo otkaz, ispričalo je za Šibenik.in troje ogorčenih radnika s Banja koji su zbog straha za vlastitu sigurnost htjeli ostati anonimni.

‘U početku je sve bilo divno i krasno’

“U početku je sve bilo divno i krasno. Obećavali su nam svašta, da bi nakon svega 15 dana bila sasvim druga priča. Počeli su nas kažnjavati odbijanjem s plaće. Ako smo se krivo obratili šefu, skidalo nam se s plaće od 50 do 200 kuna.

Ako imaš račun za stornirati, dobiješ novčanu kaznu. Nismo smjeli pogriješiti”, rekao je jedan od konobara. Novi gazde htjeli su, nastavlja drugi, uvesti njemački sustav rada, ali radnici su im zbog mobinga počeli davati otkaze.

Vlasnik tvrdi da su konobari besramno krali

“Bila je stalna vika, dreka i psovanje. O novim šefovima mogu reći sve najgore. Neki dan sam dao otkaz i pristao na otkazni rok, međutim tako su me počeli maltretirati da sam šefu zalipija traveršu od glavu”, kazao je jedan od radnika.

S druge strane, novi vlasnik Makarija Drago Gavranović tvrdi da je glavni problem bio taj što su konobari besramno krali. “Niti sam kome govorio da su idioti, niti sam koga vrijeđao. U jedan dan sam uhvatio radnika da nije kucao sedam hamburgera. Zamislite koliko novaca mi je ukrao. Tako se ne može raditi”, poručio je Gavranović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok