Češka policija uhitila je naoružanog muškarca koji se u četvrtak u Pragu pokušao ubaciti u automobilsku pratnju njemačke kancelarke Angele Merkel, a kako prenosi britanski Miror, moguće je da je kancelarka izbjegla atentat.

List navodi da se muškarac koji je vozio crni mercedes pokušao ubaciti u premijerkinu pratnju na putu do praškog aerodroma. Prema policijskim navodima muškarac je uhićen pod sumnjom da je planirao zločin koji je usmjeren protiv dužnosnika. Slučaj su sada preuzeli detektivi.

List navodi da se vozač oglušio na policijska upozorenja i da se pod svaku cijenu htio priključiti koloni. Nakon što mu je policija rekla da će, ako se ne zaustavi, pucati, stao je i izašao iz automobila, nakon čega je uhićen. Policija je u njegovu vozilu našla palicu, sprej sa suzavcem i lisice.

Angela Merkel boravila je u četvrtak u Pragu gdje je sa češkim liderima razgovarala o migrantskoj krizi. Dočekali su je i nezadovoljni prosvjednici.

Merkel ovaj tjedan ima niz susreta s državnicima zemalja Europske unije. Razgovori služe za pripremu neslužbenog samita Europske unije 16. rujna u Bratislavi. Jedno od najspornijih pitanja tijekom njezina obilaska europskih prijestolnica je izbjeglička kriza.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok