"Sve džamije i islamske škole treba zatvoriti i zabraniti Kur'an", navodi se u izbornom programu nizozemske desničarski nastrojene Stranke slobode (PVV) uoči parlamentarnih izbora zakazanih za ožujak 2017, javlja AFP.

U programu PVV-a na čijem je čelu popularni kontroverzni političar Geert Wilders piše da će "zaustaviti islamizaciju zemlje nizom mjera, uključujući zatvaranje granica, potpuno ugasiti azilantske centre, zabraniti ulazak migranata iz muslimanskih zemalja i zabraniti muslimankama nošenje marama u javnosti", prenosi Index.hr

Ankete pokazuju da popularnost desničara Geerta Wildersa ubrzano raste u odnosu na vladajuću koaliciju na čijem je čelu premijer Mark Rutte.

Migrantska kriza duboko je podijelila 17 milijuna Nizozemaca, a osim verbalnih rasprava dogodilo se i nekoliko napada na prihvatne centre za migrante.

Wilders, koji će se na sudu pojaviti u listopadu zbog tužbe za poticanje rasne mržnje, obećao je i održavanje referenduma s pitanjem ostanka Nizozemske u Europskoj uniji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok