Stefan Simić (18) iz Mola u Srbiji, koji je nestao u nedjelju navečer, pronađen je obješen u šumi kraj Tise, piše blic.rs.

Tinejdžer je, kako kažu njegovi najbliži, digao ruku na sebe zbog neimaštine.

Prijavljen nestanak

Beživotno tijelo na stablu topole pronašli su njegovi prijatelji koji su ga tražili od trenutka kada je nestao.

- Stefan se u nedjelju oko 15 sati otišao prošetati i nije se vratio. Čekala sam ga cijele noći, ali kako ga nije bilo, pretpostavila sam da je otišao kod prijatelja koji se vratio s odmora i da su prenoćili u vikendici na Tisi. Kako se ni u ponedjeljak ujutro nije vratio, potražila sam ga kod prijatelja. Rekli su mi da ga nisu vidjeli i da nisu bili s njim. Zabrinula sam se i otišla u Adu u policiju prijaviti njegov nestanak. Od tog trenutka svi njegovi prijatelji su krenuli u potragu od ađanskog mosta na Tisi pa do molske plaže. Pronašao ga je njegov najbolji prijatelj obješenog o drvo topole pokraj Tise - kroz suze je ispričala neutješna majka Marija. Kaže kako su živjeli sami u skromnoj kući u Ulici Đure Daničića broj 23. Suprug joj je umro prije više od deset godina, a starija kći Tamara je udana i živi u Bečeju.

- Stefan je imao samo 18 godina, a ja već 18 godina u kući nemam struju. Vjerujem kako je digao ruku na sebe samo zbog neimaštine i nemogućnosti da se s njom izborimo. Prošle godine nije mogao završiti treći razred škole za kuhare u Bečeju zato što nije mogao plaćati mjesečnu kartu za autobus. Išla sam na sve strane, u socijalno i kod predsjednika općine, gdje se njegova tajnica izvikala na mene zato što nisam dijete poslala u Adu u školu. Jednostavno, ta godina mu je propala i prekinuo je školovanje. Nisam mogla dobiti za njega ni stipendiju, ništa, barem da odradi. Ove godinu smo htjeli da završi školovanje, ali, evo što me je zadesilo - grcajući govori majka koja dodaje kako su živjeli od minimalne socijalne pomoći.

Težak život

Kaže kako su i potrebe za nadničarima sve manje te nije više uspijevao ni na taj način zaraditi za osnovne životne potrebe. - Vjerujem kako je to razlog i da je to bio okidač da digne ruku na sebe - govori majka Marija koja je sa Stefanom živjela u kući svojih roditelja jer je njezin nevjenčani suprug, koji je preminuo prije više od deset godina, svu imovinu ostavio Crkvi kako bi joj naudio. - Kada sam pokušala ostvariti nekakvu stipendiju, tri mjeseca su dokumenti bili kod njih, a poslije toga su mi dali savjet, ali ne i stipendiju. Dijete mi se rodilo u mraku i, evo, u mraku je i završilo, a trebalo mu je samo za mjesečnu kartu kako bi mogao završiti školu - nastavlja uplakana majka. Ona dodaje kako su mladića našli u šumi prijatelji, i to njegov najbolji prijatelj Bojan Mitrović, čiji otac joj je i javio za tragediju.

- Samo su mi rekli da su našli Stefana. Pitala sam je li živ i zdrav. Odgovorili su da nije. Odjurila sam na mjesto gdje su ga našli, ali mi nisu dali da priđem. Načula sam da se udavio, što me je začudilo jer je bio dobar plivač, a tada mi je policajac rekao još težu istinu - da se objesio - kaže Marija. Tijelo Stefana Simića odvezeno je na obdukciju. Susjedi za pokojnog mladića imaju samo riječi hvale.

- Vidio sam na nasipu dva policijska vozila, prvu pomoć i pogrebna kola. Tada sam čuo da se Stefan objesio. Dobro sam ga poznavao. Bio je miran, tih, pametan i plemenit dječak. Znam da je živo u neimaštini, što je vjerojatno i bio povod da digne ruku na sebe - kaže Perica Barbu (47) koji je u blizini tragičnog mjesta pecao ribu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok