- Nakon jučerašnjih rezultata, ne planiram se više kandidirati za predsjednika SDP-a. U kampanji za čelo stranke ne mislim sudjelovati ni na koji način. Po mom sudu izbori bi trebali biti što prije.

- Iz nekog razloga ljudi su odlučili ne izaći na izbore i to je na kraju pretegnulo u korist HDZ-a.

- To je činjenica koju treba prihvatiti i ne puno mudrovati.

- Očito je nekakav dublji poremećaj prisutan u politici i u hrvatskom javnom životu. Ne treba kriviti nikoga, to je naprosto činjenica.

- Ono što želim građanima je da dobiju stabilnu Vladu. Ona je najvažniji faktor razvoja i stabilnosti. Zadnjih nekoliko mjeseci imali smo nestabilnu Vladu, to se ne smije ponoviti.

- Od velike koalicije ništa, to je gotovo.

- Spreman sam čestitati gospodinu Plenkoviću onoga trena kad se on i njegovi suradnici ispričaju za sve klevete. Pogotovo za onu da smo štitili pripadnike UDBA-e što je bio forte čitave kampanje. Pogotovo je smiješno kad takve objede dolaze od čovjeka koji je odrastao u takvom režimu, koji je bio njegov štićenik i rođen je sa srebrnom žlicom u ustima. A moja čestitka mu ionako ne znači ništa - izjavio je Milanović.

- Minimalne su šanse da se iz pregovora SDP-a s Mostom rodi nešto što Hrvatskoj treba, a to je stabilna Vlada. Ako Most zatraži razgovor, a ne vidim tu mogućnost, moram vidjeti s kolegama u stranci kako reagirati.

- Za Most ne znam što im je ideologija i koji su im ciljevi. Živi zid je jasan, protestne stranke su mi jasne, ali za Most ne znam što je.

- Znate što, nakon ovih desetak godina stresa, moram razmisliti hoću li nastaviti baviti se politikom. Ne znam hoću li u Sabor, moram razmisliti. Nešto ću raditi, sigurno mi neće biti dosadno - odgovorio je Milanović na pitanje o nastavku političke karijere.

- Kad navodnim zaštitnicima manjina s one strane granice, koji im kao pomažu a zapravo im rade štetu, zahvališ i kažeš: 'Maknite se', to nije desničarenje. To ću nastaviti radit - odgovorio je na pitanje o političkom zaokretu u posljednjih nekoliko mjeseci.

- SDP je sada na istoj točki s koje sam krenuo 2007. godine. Prvo smo rasli, pa smo malo i padali. Sve ove godine smo bili financijski stabilna stranka, a preuzeo sam siromašniju stranku od ove koje ostavljam. Nama troškove nisu plaćali Rusi i Mađari, sve je naše.

- Da mi je djed ustaša sam procijedio kroz zube, nisam to isticao. Toga se ne stidim, s tim živim. Mislite li da bih to trebao slagati? To ne znači da nisam hrvatski ljevičar. Nisam apostrofirao, ali to je činjenica koje se ne srramim - odgovorio je na pitanje o korištenju obiteljske prošlosti u izborne svrhe te zaključio konferenciju. (Slobodna Dalmacija)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok