Dalibor Đurić, pripadnik škaljarskog  klana smaknut je snajperom dok je bio u zatvoru.

Kotoranin Dalibor Đurić je upucan u četvratk hicem iz snajpera u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u crnogorskom Spužu, dok je šetao zatvorskim krugom, piše Kurir. Preminuo je u bolnici.

Đurić je u policijskoj evidenciji registriran “sigurnosna prijetnja” i  pripadnik takozvanog škaljarskog klana.

Đurić se nalazi u spuškom zatvoru od 24. listopada 2014. zbog iznude, a u tijeku je i suđenje za nasilničko ponašanje. Ročište u srijedu je odgođeno zbog nedolaska jednog svjedoka, prenosi Net.hr

Bogata “karijera”

Đurić i njegov prijatelju Jovan Jovanović osuđeni su za kazneno djelo iznude na štetu Marjana Netzmeskale, kojem su uz upotrebu sile i prijetnje u naselju Škaljari u tamošnjem auto-servisu oduzeli Mercedes A160 i plovilo-čamac marke “faeton”, vrednosti od preko 20.000 eura.

Presudom sutkinje Danijele Samardžić, Đurić je dobio zatvorsku kaznu od dvije godine, a Jovanović godinu i šest meseci.

Osim ovog kaznenog djela, Đurić se zajedno sa Podgoričaninom Ivanom Lopičićem, koji je kasnije ubijen, našao na optuženičkoj klupi zbog nasilničkog ponašanja na štetu Bojana i Nemanje Boričića iz Budve i Nikole Čenića iz Kotora, koji su prijavili policiji da su ih njima nepoznate osobe napale i pretukle u lokalu “Vinomania” u Starom gradu u Kotoru.

Već ga pokušali smaknuti

Đurić se dva puta našao na meti napadača tijekom 2006. godine ranjen je u napadu u Kotoru, a sumnjalo se da je na njega tada pucao Slobodan Stevović (29), koji je nešto kasnije ubijen na Dorćolu.

U rujnu 2011. godine ozliječen je i u eksploziji bombe koja je bila postavljena u ulazu zgrade na Novom Beogradu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok