Foto: Kastela.org

U povodu blagdana Svetog Mihovila, zaštitnika policije, jučer je svečano bilo u kaštelanskoj Gradskoj upravi, gdje je gradonačelnik Ivan Udovičić sa suradnicima organizirao prijem za predstavnike Policijske postaje Kaštela i najboljeg kaštelanskog policajca.

Čast da bude upisan kao prvi policajac kojemu je pripala ova novoutemeljena nagrada u Kaštelima, koja će se dodjeljivati svake godine u povodu Svetog Mihovila, pripala je mladom policajcu Luki Grgiću, koji je kazao kako ova nagrada nije samo njegova, nego i njegove smjene te cijele kaštelanske Policijske postaje. Piše portal Kaštela, kastela.org.

- Ovo nisu samo moji rezultati, nego svih nas. Hvala svima, hvala Gradu i mojim rukovoditeljima koji su me predložili za nagradu. Ovaj posao sam počeo raditi poprilično mlad, došao sam u kaštelansku postaju odmah poslije završene srednje škole i ispočetka mi je bilo malo teže obavljati ovaj posao, no iz godine u godinu stječu se nova iskustva i danas mi je puno lakše – kratko je novinarima kazao Grgić, koji uz posao policajca radi i na svom usavršavanju te studira na Pravnom fakultetu.

Grgić je za nagradu predložen od strane Policijske postaje i to zbog iznimne profesionalnosti i ustrajnosti pri obavljanju poslova policijskog službenika, proaktivnog postupanja sa kolegama i građanima, kao i visoke razine odgovornosti prilikom suradnje sa lokalnom zajednicom.

Uz Luku Grgića prijemu u Gradskoj upravi nazoćili su zapovjednik PP Kaštela, Marino Dražin te njegov zamjenik Joso Vujić.

Kombinacija mladosti i iskustva u kaštelanskoj policijskoj postoji iz godine u godine u godinu donosi sve bolje rezultate i smanjenje broja kaznenih djela, čulo se na primanju kod gradonačelnika.

- Nemamo previše problema, broj kaznenih djela je u stalnom opadanju iz godine u godinu, pa tako ove godine bilježimo smanjenje od 20 posto kaznenih djela u odnosu na prošlu godinu. Rezultat je to i kvalitetnih policajaca, poput našeg Luke, koji je jedan od najmlađih u postaji. Što se tiče sistematizacije mi nismo u potpunosti ekipirani, ali imamo odličnu suradnju i podršku Policijske uprave, dolazi nam Prometna policija iz Splita, po potrebi i interventna jedinica, pa nas tako ima dovoljno. U PP Kaštela imamo dosta mladih policajaca, ali i onih starijih, tako da u svakodnevnom poslu imamo sintezu snage i iskustva – ustvrdio je zapovjednik Dražin.

Gradonačelnik Ivan Udovičić ovom je prilikom uputio čestitke povodom skorašnjeg Dana policije, a posebno je izrazio zadovoljstvo radom policije i sigurnosnim stanjem u gradu

- Nastojat ćemo da se praksa dodjele ove nagrade nastavi i u slijedećim godinama te da će nagrada biti svojevrsni poticaj mladim policajcima u svakodnevnom obavljanju njihovog posla.  Suradnja Grada i kaštelanske Policijske postaje je na zavidnom nivou i nadam se da će tako biti I dalje – zaključio je gradonačelnik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok