Robijaši Erik Rubinić i Mate Njegovan vjenčali su se krajem rujna u matičnom uredu u Gospiću. No nakon vjenčanja su ih premjestili u druge kaznionice.

Robijaši Erik Rubinić i Mate Njegovan vjenčali su se krajem rujna u matičnom uredu u Gospiću. Za prvu bračnu noć pripremili su im zajedničku spavaonicu u gospićkom zatvoru. No kako neslužbeno doznajemo, mladenci su uskraćeni za druženje u zajedničkoj postelji.

Supružnike su nakon sklapanja partnerstva razdvojili u različite odjele zatvora, a nakon tjedan dana preselili su ih i u druge kaznionice. Njegovan je završio u kaznionici u Požegi, a Rubinić u Remetincu. Robijaši su se upoznali još u zatvoru u Lepoglavi, no Rubinić je prije Njegovana navodno bio u vezi s drugim robijašem. Rubinić i Njegovan vezu su započeli nakon zajedničkog premještaja u gospićki zatvor. Pišu 24sata.hr.

Veza je dobila državno priznanje nakon što su zatvorenike u lisičinama i u pratnji pravosudnih policajaca te dva kuma iz istog zatvora dovezli na stražnji ulaz matičnog ureda. Po izlasku iz zgrade nisu razgovarali s novinarima jer im je zabranjeno istupanje u medijima. Na pitanje jesu li sretni, samo su dali do znanja da jesu. Erik Rubinić, zatvorski zavodnik koji je navodno često mijenjao partnere i koji je omiljen među gay, ali i hetero populacijom u zatvoru, osuđen je na 14 godina zbog ubojstva partnera. Suđenje Njegovanu odvijalo se iza zatvorenih vrata zbog prirode kaznenog djela. Ravnatelj zatvora u Gospiću rekao nam je kako ne može komentirati slučaj te nas je uputio na Ministarstvo pravosuđa. Oni nam nisu odgovorili na upit.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok