Samuel Velasco Gurrola iz El Pasa, Teksas, osuđen je na kaznu doživotnog zatvora zbog ubojstva svoje supruge, te ranije njezinog oca i sestre, piše Independent.

Velasaco (41) je zapravo želio ubiti samo svoju suprugu Ruth Sagredo kako ne bi mogla svjedočiti protiv njega u suđenju za seksualni napad, piše CBS News. Stoga je 2008. godine unajmio plaćenog ubojicu da eliminira njezinog oca u Juarezu, meksičkom gradu koji se nalazi odmah preko granice s El Pasom, s namjerom da namami ženu na sprovod. Piše Jutarnji list.

Kako to nije upalilo mjesec dana kasnije u Juarezu je ubijena i sestra gospođe Sagredo. Na njezinom sprovodu nesretna se žena ipak pojavila i to je bio njezin kraj, budući je ubijena u povorci na pogrebu.

Zbog ovog "zlog plana" poroti u El Pasu trebalo je samo tri sata da osudi gospodina Velasca, a njegov je odvjetnik za CBS News najavio da će se žaliti na odluku:

- Odlučivali su dugo, ali su na kraju donijeli odluku koja se bazira na emocionalnom aspektu, ignorirajući neke kontradiktorne činjenice - rekao je odvjetnik.

S druge strane, Vice News piše da su gospodin Velasco, njegov brat Emmanuel i sestra Daila bili na čelu kriminalne skupine "Velasco" koja je krijumčarila drogu u SAD, a bila je odgovorna i za niz otmica i iznuda između 2009. i 2013. godine u El Pasu i Juarezu, koje osim granice dijeli i rijeka Rio Grande.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok