Dječaci od četiri i sedam godina nakon pružene pomoći hitno su prevezeni u Dječju bolnicu u Zagrebu. Buktinja je planula jer je majka benzinom potpaljivala vatru.

Tatjana V. (25) i njezina dva sina A. (4) i D. (7) teško su ozlijeđeni u požaru koji je u nedjelju oko 8.40 buknuo u njihovu obiteljskom domu u Strossmayerovoj ulici u Petrijevcima, dok je treće dijete, 5-godišnji T., prošao bez ozljeda. Piše Slobodna Dalmacija.

O ozbiljnosti opeklina koje su zadobili širenjem vatre dovoljno govori to što su dječaci vozilom hitne medicinske pomoći žurno prevezeni u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu, gdje će biti nastavljeno njihovo liječenje. Neslužbeno smo doznali da je stariji dječak najgore prošao te da se nalazi u iznimno teškom zdravstvenom stanju, dok je kod mlađega utvrđeno da mu je 15 posto tijela zadobilo opekline.

Majka je također ozlijeđena, ali njezino je stanje takvo da nije zahtijevalo premještanje u drugu bolnicu pa je zadržana u Osijeku. Čuvši Tatjanine povike i vriske, u dvorište je među prvima utrčala njihova prva susjeda i obiteljska prijateljica Ana P.

- Čuli smo Tatjanu kako vrišti i bez oklijevanja utrčali u dvorište gdje smo ih sve zatekli. Dečki su plakali i kroz suze govorili kako ih sve boli i peče.

Bio je to stravičan prizor - ispričala je susjeda. Čim su vidjelo što se dogodilo, odmah su nazvali hitnu pomoć, čije je vozilo krenulo prema Petrijevcima, a dežurni dispečer je susjedima davao upute što da čine do dolaska liječnika. Tatjanin suprug i otac njihovo troje djece Dean u trenutku izbijanja požara nije bio kod kuće. Čim su ga susjedi nazvali i javili mu što se dogodilo, pohitao je kući.

- Ne znam što se dogodilo. Supruga i djeca su u lošem stanju, ali znam da su svi bili budni kada je vatra buknula - kratko je kazao nesretni čovjek.

- Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed nestručnog rukovanja zapaljivom tekućinom prilikom potpale vatre, uslijed čega je planula vatra koja se proširila na tu prostoriju, a oštećene su i susjedne prostorije - rekao je Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok