Jugonostalgičari iz Srbije, Hrvatske i BiH proslavili su 29. studenog, u beogradskoj kavani 'Korčagin', bivši blagdan Dan Republike.

Ovo im je već šesnaesti put kako obilježavaju dan bivše države, a pored njega sastaju se i na ostale praznike bivše države poput Dana armije,1.svibnja ili Dana radnih akcija. Piše Slobodna Dalmacija.

Ovogodišnje okupljanje proteklo je uz ispijanja velikih količina alkoholnih i bezalkoholnih pića, vojnički grah,kuhano kiselo zelje sa mesom i hladetine. Sve je bilo besplatno, a uz dobro raspoloženje išle su i partizanske pjesme.

Cijela kavana, inače mjesto sa najboljom tradicijom i štimungom beogradskih kavana, bila je izljepljena plakatima na kojima je pisalo 'Republiko, sretan ti praznik'.

Dan Republike, one naše bivše velike države, obilježavamo sa sjetom i s puno emocija, izjavljuje organizator ove proslave Momir Marušić, predsjednik Udruge za njegovanje omladinskog rada 'Pavle Kotčagin' i dodaje kako mladi na obilježavanje Dana Republike pristižu iz raznih krajeva bivše države s velikim poštovanjem.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok