Srušeni avion kasnio je 20 minuta u polasku, što je značilo da će morati propustiti planiranu stanicu kako bi se spremnik napunio gorivom.

Stanica se nalazi na granici Brazila i Bolivije i radi samo do ponoći. Kako je avion kasnio, stanica je već bila zatvorena, pa nisu uzeli novo gorivo koje je bilo potrebno za let do odredišta, prenosi Daily Mail.

Kobni let je morao čekati slijetanje na aerodromu Medellin, ali prije slijetanja je ostao bez goriva. Letio je čak 20 minuta duže nego što mu je bio kapacitet goriva, koji je iznosio četiri sata.

Direktor stanice za punjenje gorivom rekao je da je krivica na pilotu koji je upravljao avionom jer je on odlučio dalje letjeti do Medellina bez da je pokušao natočiti gorivo u Bogoti.

‘Pilot je tako odlučio. Smatrao je da će biti dosta goriva do kraja leta’, rekao je.

Direktor nogometnog kluba Chinho Di Domenico koji je također poginuo u nesreći, prije polijetanja je napisao poruku u Whatsapp grupi koju koriste svi igrači, a upravo u toj je poruci otkriven bizaran razlog zbog kojeg je polijetanje kasnilo.

Demerson Costa, golman koji nije tog dana putovao s timom, rekao je da je ta poruka posljednja koja je napisana u toj Whatsapp grupi.

Poruku je poslao Chinho, a u njoj se šalio o tome da jedan od igrača zadržava let iz Bolivije jer je zaboravio uzeti video igricu iz torbe prije no što ju je poslao. Zbog toga je let kasnio, piše Daily Mail.

Vjeruje se da je njegova torba bila poslana na aerodromu u Sao Paulu, gdje se momčad ukrcala na prvi let, a neimenovani igrač je tada upitao osoblje aerodroma da njegovu torbu pronađu na vezanom letu, u Santa Cruzu u Boliviji, kako bi iz nje mogao uzeti svoju video igricu. (Slobodna Dalmacija)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok