Propovijed don Ivana Šibalića u programu HRT-ovog Radio Sljemena dotakla se kontroverzne teme - masturbacije - i bez puno riječi uspio izazvati negodovanje javnosti.

- Slažemo li se da se u ovom trenutku, dobar dio onih koji me jutros slušate, ne slažete s tim da je masturbacija baš tako normalna i bezazlena? Ne govorim ovdje o čovječjem tijelu, govorim o duši. Jer, štetu nanosimo kako tijelu, tako i savjesti. Pa mi nije jasno s kojim pravom liječnik nameće djetetu 5. razreda da je pogrešno vjerovati, na primjer, da je masturbacija štetna. A njegovi roditelji možda baš vjeruju suprotno - da jest štetna i da vrijeđa savjest djeteta. S kojim pravom? - izjavio je don Ivan u četvrtak ujutro u emisiji “Hvaljen Isus i Marija”, a njegove riječi radijska je ekipa podijelila na službenoj Facebook stranici. Piše Slobodna Dalmacija.

Objava je izazvalo brojne, uglavnom negativne komentare, a većina onih koji su reagirali slaže se kako nije riječ o propovijedi, nego o pamfletu i 'napadu na znanost i zdravu pamet'.

S HRT-a poručuju da svećenikova stajališta nisu stajališta HRT-a.

“Don Šibalić je izrekao svoja osobna stajališta koja su u skladu s etikom Crkve. HRT omogućuje slobodu mišljenja i govora”, stoji u priopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok