Maskirani pljačkaši upali su u prostorije Zagrebačkog holdinga u Aveniji Grada Vukovara u srijedu nešto prije 19 sati i opljačkali veću količinu novca, piše Jutarnji list.

Kako neslužbeno doznajemo, u trenutku upada u prostorije, u kojima građani plaćaju račune za usluge Holdinga, ondje je bilo nekoliko zaposlenika i nekoliko stranaka. Razbojnici su, kako također doznajemo, svima zaprijetili pištoljem.

Kako se doznaje, procjenjuje se da su oteli 800.000 kuna u gotovini i udaljili se u nepoznatom smjeru.

U Zagrebačkom su holdingu potvrdili da je došlo do pljačke, ali druge detalje nisu iznosili. Na mjesto događaja dojurilo je više policijskih ekipa, a potraga za razbojnicima je u tijeku.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, u poslovnici Zagrebačkog holdinga dnevno se prikupi i više od milijun kuna kroz gotovinske uplate u Centru za korisnike koji čuvaju zaštitari iz podružnice "Robni terminali". Oni su nenaoružani, a prostor nema videonadzor niti bilo kakav drugi sustav tehničke zaštite.

Zbog ovakvog stanja sigurnosti bilo je i upozorenja odgovornima u Holdingu, ali su ona zanemarena.

Večeras je na mjesto prepada došao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Zanimljivo je da je prvi čovjek zadužen za sigurnost Holdinga nekadašnji prvi čovjek hrvatske policije u odori Joško Morić, koji je bio pomoćnik ministra za policiju, da je u Holdingu na pitanjima sigurnosti zaposlen i bivši visoki rukovoditelj u PU karlovačkoj, zagrebačkoj, MUP-u i HIS-u Dubravko Derk.

Iako još nema informacija o policijskoj istrazi očito je da je prepad na Centar za korisnike bio pomno planiran, a o drskosti razbojnika svjedoči da je Centar smješten u Vukovarskoj, nekoliko stotina metara od sjedišta MUP-a, SOA-e, Policijske postaje Trnje, sjedišta Zagrebačke policije u Matičinoj i prve policijske postaje na Zrinjevcu.

Znakovito je da je pljačka izvedena pola sata prije redovitih smjena u policijskom postajama.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok