Rusko ministarstvo obrane tvrdi da su pronašli masovne grobnice s desecima izmučenih tijela civila u Alepu, prenosi Independent.

Brojna tijela pronađena su bez nekih dijelova, a većina njih na predjelu glave ima ozljede od metaka. Smatra se da su tijela za sobom ostavili militanti, rekao je ruski ministar obrane general major Igor Konashenkov.

Ruske zračne snage pomogle su sirijskom predsjedniku Basharu Assadu zauzeti najveći sirijski grad nakon tjedana krvave bitke. Rusija je u taj grad poslala i vojnu policiju, a njihove trupe prošlog tjedna su navodno otkrile masovne grobnice s ljudskim tijelima.

"Dovršetak opsežne humanitarne operacije ruskog centra za pomirdbu u Alepu, uništit će brojne mitove kojima su zapadni političari hranili svijet", rekao je Konashenkov. "Rezultat samo površnog nadzora predgrađana Alepa kojeg je napustila takozvana 'opozicija', šokirat će mnoge."

Ministar je također kritizirao i pobunjenike, koji su držali istočni Alep do početka prosinca, jer su postavili mine i zamke diljem grada, ugrozivši tako i civilno stanovništvo, prenosi Index.hr.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok