– Taj mladić iz Kaštel Lukšića, ako ostane živ, to može zahvaliti našem mještaninu Luki koji je u subotu oko 13.30 sati išao šetati svog vučjaka na predjelu Tičak kad je začuo zapomaganje iz suhog, takozvanog rimskog bunara dubokog gotovo tri metra.

Kako sada nema lova jer je lovostaj, tamo se sada od mještana rijetko tko i šeta. Momak je stvarno imao sreće što ga je Luka čuo – govore nam mještani Vrsina gdje je u subotu pronađen ranjeni 20-godišnji mladić. Piše Slobodna Dalmacija.

Za sada je mladić policiji uspio reći da je pješice krenuo kući kad su ga zaustavila i u auto ubacila dva maskirana muškarca. Policiji zasad nije rekao ni koje je auto u pitanju, niti je znao kazati registracijsku oznaku.

No možda će, kad se povrati iz šoka, policiji dati više korisnih informacija za raspetljavanje slučaja, naravno ako to bude htio i ako se možda ne bude bojao još gorih posljedica za svoj život.

Ubili bi ga...

Maskirani napadači koji su pucali u mladića navodno iz pištolja call 7,65 mm kao da su poznavali lokalitet gdje ga mogu ostaviti, a da ga nitko ne pronađe.

– Da su ga htjeli ubiti, sigurno bi ga ubili, ali opet ostavili su ga u bunaru gdje je mala šansa da ga tu netko nađe. Ne znam, ovdje se danima, sto metara od tog bunara noću znala skupljati čudna ekipa. Galamili bi, puštali glazbu, dolazilo bi više vozila. Primijetili smo jedan BMW. Pet dana je tu bio, ne znamo za putnike, ali vozilo je tu stajalo po četiri sata. Ne znam ima li to ikakve veze s ovim događajem, ali to je uistinu bilo tako – govori nam jedan mještanin.

Mladića su iz bunara izvukli vatrogasci, a pri samom vrhu na kamenju su vidljivi tragovi krvi, najvjerojatnije kada su mladića vatrogasci izvlačili iz bunara.

– Ma da nekoga samo baciš u bunar s ove visine može poginuti i slomiti vrat, pogotovo što su na dnu razni bačeni predmeti i velike kante – na licu mjesta glasno razmišljamo fotoreporter i ja.

Nikakvi tragovi krvi nisu primijećeni izvan prostora bunara, kao ni ispaljene čahure pa valja pretpostaviti da je 20-godišnji mladić najprije ranjen na nekom drugom mjestu, a onda bačen u bunar.

Interventna policija

Dok smo bili u Vrsinama, a bili smo tamo čak pet sati, policija je intenzivno dolazila i odlazila. Zabilježeno je oko dvadesetak policajaca i šest-sedam policijskih vozila.

Osim djelatnika PP Trogir i zapovjednika te postaje Marka Doljanina, vidjeli smo i pripadnike Interventne policije koji su naoružani, s ruksakom na leđima, pretraživali teren. Oko 13 sati doveden je i policajac s belgijskim ovčarom koji je pretraživao teren oko bunara, ali i šire područje predjela Tičak.

Iako nam policajci nisu ništa htjeli reći, i laiku je jasno da traže oružje s kojim je mladić nastrijeljen. Naravno, ako su oni koji su upucali mladića toliki amateri da ga baš tu i bace. Po neslužbenim informacijama mladić do Vrsina nije bio ranjen, ubačen je u prtljažnik kombija, a ranjen je u Vrsinama i to na lokalitetu koji nije puno udaljen od bunara.

Ranjeni mladić je inače dobro poznat policiji po nizu kaznenih djela i to od zloporabe opojnih droga do krađa. Nekada je bio talentirani odbojkaš, ali je ostavio taj sport. Sada ne radi nigdje, automobila nema, a živi u Kaštel Lukšiću s majkom i bakom.

– Znam da je uglavnom partijao vikendom, a ostalo valjda zna policija. Nije moje da se miješam – rekao nam je jedan mještanin Kaštel Lukšića.

'Majka je u bolnici'

Pozvonili smo u prizemlju obiteljske kuće, a izišla je ženska osoba, najvjerojatnije mladićeva ujna.

– Ovdje je samo u stanu njegova baka koja je stara, a majka mu je otišla u bolnicu vidjeti ga – rekla nam je.

Žena je bila vrlo zabrinuta, pa smo joj rekli da iz bolnice dolaze informacije da će mladić preživjeti, ali nam se čini da je ona tu informaciju već znala.

– Ako je petljao s drogom, tko zna je li kome ostao dužan za kakvu pošiljku. Ne vjerujem da ga je netko propucao zbog neke cure. Uglavnom, poruka je vrlo jasna i on je kao takvu treba i shvatiti, a to da on ne zna napadače, ne vjerujemo – govore nam mještani koji o mladiću imaju vrlo malo informacija, ali su zato puni nagađanja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok