Otac i sin optuženi su za silovanje tinejdžerke, koja im je pokćerka, u razdoblju od tri godine, držeći je okovanu u podrumu obiteljske kuće.

U obrani pred porotom savezne države ohio okrivljenici Timothy Ciboro i njegov sin Esten Ciboro oslonit će se na Bibliju. Naime Timothy je već najavio da u svemu što radi slijedi naputke iz Svetog pisma.

Suđenje je zakazano za početak ovog tjedna, i to nakon što se nesretna djevojka uspjela osloboditi okova i pobjeći. Čim su primjetili njen nestanak obojica muškaraca su netragom nestali i za njima je trajala potraga.

Tijekom prvog saslušanja za odabir porotnika Esten Ciboro je imao neobičan zahtjev, tražio je pristup Bibliji, jer je Biblija, "jedini zakon". Timothy Ciboro prisnažio je kako će on i njegov sin "iskoristiti Božju svetu riječ i postavljati pitanja koja smatraju da su apsolutno od vitalnog značaja za cijeli slučaj".

Sutkinja Linda Jennings odlučila im je dopustiti donošenje Biblije na suđenje, ali im je rekla da ju ne mogu koristiti za ispitivanje svjedoka. "Iako sud Bibliju smatra vrlo važnom, ona nije knjiga zakona na sudu". Inače Timothy Ciboro optužen je i za seksualno zlostavljanje mlađe sestre u istom vremenskom razdoblju, od 2012. do 2015. godine, piše Toledo Blade.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok