Policijski narednik javno je spalio diplomu Fakulteta obrane u Srbiji, nakon 27 godina radnog staža.

Na ovaj neobičan potez, kako kaže, odlučio se u znak protesta protiv kadrovske politike i protekcije nestručnih osoba u Policijskoj upravi Kruševac.

''Javno spaljujem časno stečenu diplomu Fakulteta obrane u ime svih onih koji se ne cijene te im se ne priznaju znanje i stručnost. Ja sam s 27 godina rada okarakteriziran kao nepodoban, dok napreduju oni koji su završili više škole u Blacu i nekim selima'', objasnio je za Blic svoju gestu u centru Kruševca.

Šikaniranje započelo još prije 10 godina

On tvrdi kako je šikaniranje nad njim započelo još prije 10 godina kada je podnio kaznene prijave protiv odgovornih osoba nekih auto-škola iz Kruševca koje su uživale zaštitu tadašnjeg načelnika Prometne policije.

Zbog svog je čina kažnjen i novčano, ostao je bez 10 posto plaće. Iako je tužio Policijsku upravu i dobio sud i odštetu, situacija na poslu postala je samo gora.

Iz kruševačke Policijske uprave za Blic su rekli da se doškolovao tijekom radnog staža i da će njegov zahtjev za premeštajem na drugo radno mjesto biti razmatran u idućem razdoblju.

Net.hr

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok