Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne vjeruje Albancima na Kosovu i Metohiji, ali ni onima koji ih štite, te istaknuo da je smisao priče u vezi s formiranjem Zajednice srpskih opština i mosta u Kosovskoj Mitrovici da se iz briselskog dijaloga izbaci Beograd.

“Ne vjerujem im ništa. Oni hoće da naprave Zajednicu srpskih općina, a da od toga naprave nevladinu organizaciju koja će da pušta gramofonske ploče. To je smisao cijele njihove priče. Zato su oni sve ovo radili da bi izbacili Beograd i da bi mogli reći možemo to uraditi bez Beograda i naći nekog drugog”, rekao je Vučić. Piše Fena.

On je rekao novinarima da je smisao priče u tome kako da “izvrgnu ruglu sve ono što je potpisano prije četiri godine”.

“Unaprijed kažem ne vjerujem ni njima, niti onima koji ih štite”, istaknuo je premijer Srbije.

Vučić je naglasio da bi sutra trebala početi izgradnja kompletnog kompleksa na mostu u Mitrovici, sa žardinjerama i svim što je neophodno Srbima u sjevernoj Mitrovici, u skladu s dogovorima koji su postignuti.

“Čudi me što to nije završeno kada je isti takav dogovor postignut još u prosincu prošle godine, a prije nekoliko dana u Bruxellesu ponuđen je isti papir”, dodao je Vučić.

On je rekao da bi volio da “oni koji pametuju i govore o tome kako su Srbi popustili”, svoje junaštvo pokažu stvarnim djelima na Kosovu i Metohiji, a ne da ne znaju nijedno srpsko selo.

Premijer Srbije kaže da je sačuvan mir, a da istovremeno Srbi imaju sve što su željeli, odnosno zaštićenu ulicu Kralja Petra u Kosovskoj Mitrovici.

Vučić je naveo da još nije čuo tko je kriv i odgovoran za kršenje pravila i procedura, o čemu su se Beograd i Priština dogovorili u Bruxellesu.

“Ja ih čekam da kažu da sam nešto slagao i da nisam rekao istinu. Ali, kao što vidite nitko iz cijele EU ne može reći da nisam rekao istinu. A još dobar dio detalja nisam izgovorio pred građanima Srbije, zato što držim do dogovora koji smo u Bruxellesu napravili”, kazao je Vučić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok