Tridesetosmogodišnja majka iz slovenskog grada Jesenica kojoj se sudi jer je s vanbračnim partnerom do smrti pretukla dvogodišnju kćer u srijedu je pred sudom zanijekala sve navode iz optužnice.

"Ne priznajem krivnju ni činjenice navedene u optužnici", kazala je Sanda Alibabić.

Ona je zajedno s ljubavnikom  Mirzanom Jakupijem (33)  u srpnju 2016. pritvorena i optužena za zanemarivanje djeteta i nasilje koje je dovelo do smrti njene 2-godišnje kćerke iz prethodnog braka.

Dijete je s teškim višestrukim povredama umrlo u bolnici, nakon što su je oboje istukli. Želeći prikriti što je s partnerom učinila, nazvala je hitnu pomoć, rekavši da se djevojčica ozlijedila jer je pala na radijator.

Majka i njen sadašnji partner Jakupi optuženi su za zanemarivanje maloljetne osobe i okrutno postupanje, te 6 kaznenih djela izazivanja teških tjelesnih ozljeda koje su dovele do smrti.

Budu li pravomoćno osuđeni, prijeti im najviša moguća kazna od 20 godina zatvora.

Troje starije Sandine kćeri žive s biološkim ocem, njenim bivši suprugom, a optužena je u visokom stupnju trudnoće s novim partnerom i uskoro će roditi u zatvoru.

Zbog toga će, kako je određeno,  iz zatvora u sudnicu biti dovođena zajedno s novorođenčetom koje će se smjestiti u posebnu sobu, ali će se suđenje  periodično prekidati kako bi se optužena mogla posvetiti bebi.

Riječ je o vrlo drastičnom slučaju nasilja nad malom djecom, no policija je tim povodom navela da se u Sloveniji godišnje prijavi najmanje 400 težih slučajeva okrutnog i nasilnog postupanja s djecom u obitelji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok