Djevojka koja je krenula na put s ruksakom po ruralnim dijelovima Queenslanda postala je zarobljenica bivšeg dečka, koji ju je duže od tri mjeseca silovao, tukao i zlostavljao, dok nitko nije znao da se ona nalazi u opasnosti, prenosi Jutarnji list pisanje BBC-ja.

Dvadesetdvogodišnjakinja je mladića upoznala prije tri mjeseca na zabavi u Cairnsu, nakon čega su započeli vezu i dogovorili odlazak na zajednički put.

- U nekom trenutku, veza se raspala, a djevojku je potom zadržao uz sebe protiv njezine volje, rekli su predstavnici policije.

Mladić je tada uništio njezinu putovnicu, moguće kako bi spriječio njezin bjeg. Prema optužnici, bila je neprekidno napadana između 2. siječnja i 5. ožujka.

Spašena je prekjučer, kada se odvezla s benzinske stanice bez da je platila za gorivo. Vlasnik benzinske kontaktirao je policiju, koja je zaustavila terensko vozilo u kojem je djevojka bila s muškarcem.

Kada ju je policija zaustavila, bila je vidno uzrujana, a policajci su primjetili njene ozljede na licu i vratu. Uspjela im je reći kako se muškarac skriva u stražnjem dijelu vozila, nakon čega su ga pronašli ispod hrpe odječe.

Protiv 22-godišnjeg mladića podignut je niz optužnica, četiri za silovanje, osam za napad i četiri za davljenje. Također su podignute i dvije optužnice za protupravno oduzimanje slobode, te po jedna za nanošenje tjelesnih ozljeda, posjedovanje opojnih droga i ometanje policije u obavljanju službene dužnosti.

Djevojka je prevezena u bolnicu gdje su joj dijagnosticirali lomove kosti lica, ogrebotine na vratu i rezove na tijelu.

Inspektor Paul Hart rekao je za medije kako je djevojka prošla kroz 'zastrašujuće i stravično iskustvo', te da zbog dugotrajnog mučenja trpi i psihološke ozljede.

- Ono što se dogodilo ovoj dami je katastrofalno, stoga smo osigurali sve načine da joj pomognemo, rekao je.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok