SOFREP, internetska stranica posvećena američkim specijalnim postrojbama objavila je izvještaj koji baca novo svjetlo na pitanje zašto fotografije ubijenog bivšeg vođe Al-Kaide, Osama bin Ladena, nikad nisu izašle u javnost.

Naime, oni, za razliku od službenih izvještaja, tvrde da su američki specijalci u Bin Ladenovo tijelo ispraznili čitave spremnike streljiva, nakon što su ga ubili, prenosi Huffington Post.

Matt Bissonnette, član SEAL-ovog Tima Šest, koji je izvršio napad na Bin Ladenovu kuću u Pakistanu, u svojoj knjizi No Easy Day piše kako su on i njegov suborac ispalili više rafala u Bin Ladena, kako bi se uvjerili da je doista mrtav. No, SOFREP tvrde kako je prava istina puno brutalnija.

Specijalci se izmjenjivali u rešetanju?

Njihovi izvori tvrde su se specijalci izmjenjivali u rešetanju tijela Bin Ladena i pražnjenju spremnika streljiva u njega.

"Kad je sve bilo gotovo, prema najkonzervativnijoj procjeni, Osama bin Laden imao je više od stotinu metaka u sebi", tvrdi SOFREP. Objava fotografija tako izrešetanog ljudskog tijela zgrozila bi svijet.

SOFREP zaključuje kako u ranijim izvještajima nije priznato ovakvo postupanje jer bi takvi postupci kršili ratne konvencije te dodatno pojačali trend brutalnog ponašanja američkih vojnika, koji uključuju i spaljivanje i uriniranje po ubijenim neprijateljskim vojnicima.

Net.hr

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok