Tko zna koliko bi dugo još zagrebački poduzetnik I. I. (41), trenutno djelatnik u Europskom parlamentu na plaći od 3300 eura, seksualno uznemiravao svoja dva psa i razmjenjivao zoofilske sklonosti u virtualnom svijetu s istomišljenicima, da u srpnju 2015. godine Ravnateljstvo policije nije aktivno radilo na hvatanju internetskih predatora koji seksualno iskorištavaju djecu.

Kako piše Jutarnji list, u lovu na pedofile istražitelji su se uspješno ubacili u forume na kojima se, preko TOR mreže, razmjenjivala dječja pornografija, iskustva, ali i načini iskorištavanja djece.

Jedna od IP adresa s koje su ‘tekli’ podaci, ali sa životinjama u eksplicitnim pozama, bila je sa zagrebačke Knežije gdje je registrirana njegova tvrtka. Policija je mu je odmah banula na vrata, ali poduzetnik je bio u Belgiji sve do 22. rujna u 22 sata kada je uhićen.

U pretresu stana policija je pronašla dva totalno smušena i ispaćena psa pasmine Rhodesian ridgeback, od kojih je ženka Xai Xai Kima rođena 2008. imala stidnicu prepunu rana, dok je muški Irungu Ayaba rođen 2013.

Osim rodezijskih goniča, od njega je oduzeto i 111 DVD i CD-a, računalo, dva mobitela, memorijske kartice, a detaljnim pregledom je bačena sumnja da je I. I. koristio najmanje pet različitih emailova poput ‘mikabsex’, ‘zg-seks-sad’, ‘svrco’, ‘club’ ali i onaj sa svojim punim imenom i prezimenom te poslovnim mailom tvrtke.

Gnjusne razgovore na hrvatskom i engleskom, lociranih u najmanje 34 korenspodencija, vodio je šaljući slike pasa u seksualnom klinču s nepoznatim muškarcima, slike fokusirane na spolne organe, a bitan mu je bio i sadomazo odnos sa psima kao i igračke za te potrebe.

Pa tako jedan od ‘uhvaćenih’ sadržaja s e-maila ‘mikabsex’ koji je razmijenio s istomišljenikom odnosno zoofilom imena ‘Vlada next’, datira od 24. kolovoza 2014. u četiri sata ujutro i u kojem mu daje pregršt savjeta kodnog imena ‘korištenje keruše’.

Podignuta optužnica ga tereti da je od 2009. do rujna 2015. na različitim adresama po Hrvatskoj, s ciljem zadovoljavanja svog spolnog nagona te pristajući da psu nanese bespotrebnu bol i patnju, seksualno općio sa svojom kujom kojoj je ustezao vodu i hranu te kod nje proizvodio reflekse kako bi ona dozvoljavala fizičko maltretiranje. Iz nalaza i mišljenja veterinarskog vještaka proizlazi da je ženka psa bila fizički i psihički zlostavljana. Osim što joj je uskraćivana hrana i voda, nanošene su joj i povrede tijela koje su bile toliko jake da će trajno utjecati na njezin život i zdravlje.

Psihičko maltretiranje se, pak, ogledalo u tome da je nastojao kod nje “postići da prihvati tjelesne povrede bez da se brani pa je, prema mišljenju vještaka, morala birati između bolnih maltretiranja i smrti od dehidracije i gladi.”

Na niz optužbi I. I. je bez riječi. Odlučio se braniti šutnjom, a za loše zdravstveno stanje pasa sa sebe je svalio krivnju.

- Smatram da se psima stanje pogoršalo nakon što su poslani u prihvatilište. Ženka je lošeg gojnog stanja zbog lažne trudnoće, a oštećenja kože su posljedica infekcija zbog višestrukih alergija – pravdao se I. I. koji je u remetinečkom pritvoru proveo tek dva tjedna.

Inače do sad nije kazneno evidentiran, ali je zato sedam puta prekršajno sankcioniran zbog više različitih grijeha.

Za mučenje i zlostavljanje svoja dva psa, zagrebačko tužiteljstvo  traži godinu zatvora. Bačenom sumnjom na Ivora I. ostao je začuđen njegov prijatelj kojeg je upoznao prije više od 12 godina na jednoj Međunarodnoj izložbi pasa i s kojim je komunicirao preko e-maila tvrtke, ali i onog prokazanog ‘svrco’.

- Tamo se zainteresirao za pasminu Rhodesa, a ja sam bio izlagač te sam ih uzgajao. Iz njegovog ponašanja nisam imao razloga posumnjati da zlostavlja svoje pse. Osim kad je prije nekoliko godina u Sloveniji izbio skandal kada su zlostavljani psi izgrizli svog vlasnika koji je bio poznata ličnost. Što znam o njemu? Da je samac i da nema djevojku, te da je malo plašljiv i povučen, piše Jutarnji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok