Na stranicama američkog State Depertmenta 1. svibnja je objavljeno dramatično upozorenje svim građanima Sjedinjenih država koji planiraju put u Europu u kojem predviđaju da će se na području Starog kontinenta nastaviti niz terorističkih napada.

- Nedavni incidenti u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Rusiji i Švedskoj ukazuju na to da IS, al-Khaida i njihovi simpatizeri imaju sposobnost isplanirati i izoditi terorističke napade na području Europe. Premda lokalne vlasti rade na smanjenju opasnosti od terorizma, State Department je i dalje zabrinut zbog mogućnosti da se dogode novi napadi - navodi se u priopćenju te potom slijedi opis mjesta i objekata koji bi se najlakše mogli naći na meti terorista: popularna turistička odredišta, sredstva javnog prijevoza, luke i aerodromi, shopping centri, klubovi, restorani, svetišta, ali i sjedišta lokalne vlasti i sveučilišta. Piše Slobodna Dalmacija.

Ako ste mislili da se ovo odnosi samo na Veliku Britaniju, Francusku i druge zemlje u kojima su se do sada dogodili napadi, varate se. Naime, za pobliže informacije i provjeru sigurnosti dijela Europe koji vas zanima dovoljno je upisati ime zemlje u posebno polje, a nakon što se upiše 'Croatia', slijedi slično upozorenje:

- Vjerodostojne informacij ukazuju na to da su se terorističke skupine urotile u planiranju novih napada na području Europe. Vlasti tamošnjih država poduzimaju protuterorističke mjre, ali u svim europskim zemljama unatoč tome postoji rizik od terorističkih napada.

U nastavku stoji još par upozorenja, uključujući naputak da se zbog nedovršenog razminiranja ne skreće s ceste u područjima na kojima su do 1995. trajali oružani sukobi, savjet sa se turisti suzdrže od sudjelovanja na demonstracijama te preporuku da ne ulaze u tzv. 'gentelman's clubs'. Svima koji prate našu crnu kroniku jasno je zašto...

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok