Robert Kovač je dobio medalju za hrabrost. Dodijelio mu ju je predsjednik vlade njemačke Savezne države Hessen, Volker Bouffier.

Bivši Vatreni je itekako zaslužio ovo priznanje. Glasnogovorinik policije u Frankfurtu André Sturmeit izjavio je za njemačku TV program Hessenschau kako je Kovač jako puno riskirao. – Svakako je pohvalno kako je reagirao i uhvatio napadača, ali bio je to jako velik rizik – kazao je Sturmeit, prenosi fenix-magazin.

Podsjetimo, u ponedjeljak navečer Kovač je u Frankfurtu obranio 72- godišnjeg umirovljenika kojeg je pokušao opljačkati 28-godišnji muškarac.

Stariji muškarac je na bankomatu podiguno novac, a 28- godišnji muškarac je to primijetio, srušio ga na pod i uzeo mu 40 eura.

– Čuo sam da netko doziva u pomoć. Ugledao sam muškarca kako trči prema meni. Iza njega je bio stariji muškarac koji je ležao na podu. Potrčao sam prema njemu. Muškarac je počeo bježati na drugu stranu, trčao sam za njim i uhvatio ga nakon pedesetak metara. Reagirao sam brzo, nisam razmišljao ima li čovjek nekakav nož. Da sam o tome razmišljao, možda to ne bih učinio – izjavio je Kovač novinarima.

Velik broj novinara došao je sutradan da trening Eintrachta. Obično to rade zbog kluba i Nike Kovača, no ovaj put, učinili su to samo zbog Roberta i njegove hrabrosti s kojom se ponose i Hrvati u Frankfurtu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok