Ivana Razstresen (39) zarila je nož od 15 centimetara na nekoliko mjesta u vrat i leđa suprugu Saši (43) dok je ležao na trbuhu na krevetu nakon ručka.

Nakon toga je, kako su tvrdili susjedi, izašla iz njihovog osječkog stana prošetati psa. Muškarac je, nekim čudom, preživio i otišao je potražiti pomoć kod susjeda koji su onda pozvali Hitnu pomoć.

Nemili događaj zbio se lani u rujnu, a par, koji je u braku bio 11 godina, otad je u brakorazvodnoj parnici. Saša Razstresen je u međuvremenu promijenio posao i sa kćeri se preselio u Sloveniju. Ivana je osuđena na tri i pol godine zatvora za pokušaj ubojstva supruga, piše Jutarnji list.

Sada je, kako doznajemo, on pisao Vrhovom sudu RH i zamolio da mu se supruzi izrekne minimalna kazna te da joj on sve oprašta. Budući da imaju malodobno dijete, rekao je da ono treba oba roditelja i da ne smije ispaštati za njihove greške.

'Ako se stres ponovi mogla bi učiniti isto'

Vještak psihijatar na suđenju je ocijenio kako je Ivana na muža nasrnula u afektu, a posljedica je to bračnih problema, odnosno "duže izloženosti stresu, nagomilanih negativnih osjećaja, zatim osjećaja iznevjerenosti, prevarenosti i poniženosti". Ona je priznala da se željela rastati još 2012. kada je otišla i u Sigurnu kuću, ali je odustala.

"Očito je da je svakodnevno maltretiranje suprugove ljubavnice putem SMS-ova dovelo do napada. Toga dana mi je prekipjelo. Zamračila sam... Tek nakon nekog vremena shvatila sam što sam učinila. Po cijelom stanu bili su krvavi tragovi...", kazala je u svojoj obrani Ivana Razstresen. Dodala je da je između 2012. i prošle godine njezin suprug Saša bio više od godinu dana u Hong Kongu te da je čula da je ondje napravio dijete.

Njegov odvjetnik je pak na sudu rekao da je Ivana i nekoliko mjeseci prije nasrnula nožem na supruga no on joj ga je uspio istrgnuti iz ruku.

„Ako se okolnosti u njenom životu ne promijene i ako se nastavi taj stres, ona bi mogla ponovo učiniti isto“, zaključio je vještak na suđenju početkom godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok