Njemački Bild objavio je da savezna vlada vjeruje da postoji organizirana prijevara u vezi s dječjim doplatcima koji se isplaćuju strancima, državljanima drugih zemalja Europske unije koji žive u Njemačkoj.

Kako prenosi Croexpress, Njemačka vlada smatra da mnogi 'EU stranci' neopravdano primaju dječji doplatak za djecu koja žive u zemlji iz koje su došli. Njemačka je prošle godine za 168.400 djece 'EU stranaca' isplatila 537 milijuna eura na ime dječjeg doplatka. Broj korisnika se tako u odnosu na 2010. upeterostručio. Od ovog broja Hrvata je nešto malo manje od 12.000, prema podacima objavljenim ranije ove godine.

Bild piše da se u CDU-u ponovo traži da se dječji doplatak za EU strance smanji, ideja koju je Europska komisija nedavno odbacila. Herbert Reul optužuje Komisiju da svojim stavom omogućava prijevare.

Vlada je u travnju odlučila da će se dječji doplatak odsad moći retroaktivno plaćati samo šest mjeseci, umjesto, kao dosad, četiri godine.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije svijet