Britanski kirurg koji je obavljao nepotrebne operacije nad pacijentima osuđen je danas na 15 godina zatvora.

Ian Paterson je proglašen krivim po 17 točaka optužnice, među kojima osakaćivanje i namjerno ranjavanje pacijentica.

Taj 59 godišnji kirurg izjasnio se da nije kriv po svim točkama optužnice.

Liječnik je osakatio devet žena i jednog muškarca, kojima je Paterson rekao da imaju rak dojke ili tumor na području prsišta. Jedna od njih je majka koja nije mogla dojiti, a kirurg ju je podvrgnuo operacijama u dva navrata. Jednoj ženi je operirao lijevu dojku i ostali su veliki deformiteti.

"Uništio nam je živote", rekla je na sudu svjedokinja, dok je sudac Jeremy Baker rekao da se liječnik poigrao ljudskim strahovima izmišljajući da imaju rak, te je iznevjerio povjerenje pacijenata koji su mu vjerovali, a on ih je osakatio.

I uz to je izmišljao nove dijagnoze kako bi od ljudi iskamčio što više novca za zahvate koje nije finaciralo britansko osiguravajuće društvo. NHS, tj. sustav javnog zdravstva u Britaniji je zbog tužbi za nadoknadu štete zbog Patersona platio oko 18 milijuna funti.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije svijet