Bivši voditelj Top Geara Richard Hammond na snimanju novih epizoda serijala The Grand Tour sletio je s ceste u Rimčevom superautomobilu Concept One.

47-godišnji Richard Hammond u Švicarskoj je s 57-godišnjim Jeremyjem Clarksonom sudjelovao je u automobilskoj utrci u planinama. Piše Dnevnik.hr.

Švicarski i britanski mediji pišu kako je Hammond vozio Rimčev Concept One te sletio s ceste. Hammond je sam izašao iz automobila i popeo se nazad na cestu prije nego se Concept One zapalio.

"Bila je to najgora i najstrašnija nesreća koju sam ikad vidio, no nevjerojatno, i srećom, čini se da je s Richardom sve u redu", napisao je na Twitteru Jeremy Clarkson. 

Hammond je helikopterom prevezen u bolnicu, no srećom, nije teže ozlijeđen.

Brz oporavak poželjela mu je i tvrtka Rimac automobili koja se o nesreći ograsila na Facebooku. Njihovu objavu prenosimo u cjelosti.

"Rimac Automobili mogu potvrditi da je ConceptOne, kojeg je testirala ekipa The Grand Toura protiv još dva superautomobila u Švicarskoj ovog tjedna, sudjelovao u prometnoj nesreći. Snimanje u Švicarskoj traje od 5. lipnja i uključivalo je raznorazna testiranja - uključujući i utrku uzbrdo 10. lipnja.

Nakon nesreće, vozač - Richard Hammond - pregledan je u obližnjoj bolnici. Ekipa The Grand Toura uvjerava da u nesreći nije zadobio bilo kakave poživot opasne ozljede.

Glasnogovornik The Grand Toura je izvijestio:

'Richard je bio pri svijesti i pričao je te je iz auta izašao sam prije nego li se vozilo zapalilo. Prebačen je Air Ambulanceom zrakom do bolnice u St. Galenu na liječnički pregled, gdje je ustanovljeno da ima prijelom koljena.

Nitko drugi nije bio u automobilu tijekom nesreće i želimo zahvaliti djelatnicima htine službe za njihov brz odaziv. Uzrok nesreće nije poznat i istražuje se.'

Rimac Automobili žele Richardu brz oporavak."

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok