U Münchenu je danas ujutro nakratko zavladala panika, ali se situacija ubrzo smirila.

Policija je ujutro dobila informaciju o neredima na postaji podzemne željeznice Unterföhring u predgrađu glavnoga grada Bavarske i poslala ophodnju.

Ondje su zatekli mušku osobu (37) koju su pokušali legitimirati. No, kad mu se približila ophodnja, on se zaletio u njih i pokušao je policajce gurnuti pod nadolazeći vlak i u toj je gužvi zgrabio službeni pištolj policajke te pucao u nju, a zatim i u dvoje ljudi koji su bili na platformi, piše Jutarnji list.

Ostali su policajci otvorili vatru te ga ranili. Na žalost, mlada policajka (26) teško je ranjena u glavu i veliko je pitanje hoće li preživjeti. Napadač je lakše ozlijeđen te se ispituju razlozi koji su ga potakli na takav čin, dok je dvoje slučajnih prolaznika teže ozlijeđeno, ali njihovi životi nisu u opasnosti.

Policija je odmah objavila kako napad nema iza sebe nikakvu religijsku, političku ili ideološku pozadinu te da nije riječ o terorizmu nego je napadač djelovao iz "osobnih razloga".

Postaja je ipak bila okružena do zuba naoružanim pripadnicima interventne i specijalne policije, a trajala je i istraga. Njemačka policija, koja je uvijek vrlo oprezna u iznošenju detalja, posebice imena osoba uključenih u takve napade, potvrdila je samo da je napadač Nijemac, a Bild piše da prethodno nije bio osuđivan.

Kolika je pak razina straha u javnosti pokazuje i vijest, također iz Münchena, da je na glavnom željezničkom kolodvoru zamijećen kovčeg bez vlasnika. Pozvana je policija, ali se vlasnik ubrzo pojavio.

München je bio poprište krvavog pohoda prošlog srpnja kad je mladi David Ali Sonboly, Nijemac iranskog podrijetla, pozvao svoje prijatelje u šoping centar, a onda zapucao na njih te nastavio pucati po okolnim dućanima da bi se na kraju ubio. No, ni u tom slučaju nije bila riječ o terorističkom napadu, piše Jutarnji list.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok