Radi se o grupi egzorcista, poznatoj kao Heralds of the Gospel. Vjeruju da je njihov bivši vođa dr. Plinio Correa de Oliveira, koji je umro 1995. godine, u bliskom kontaktu sa Sotonom s kojim je sklopio sporazum zbog smrti pape Franje.

Vatikan je istragu pokrenuo nakon što je pregledana snimka na kojoj članovi grupe navodno razgovaraju s vragom. João Scognamiglio Clá Dias, počasni kanon papinske bazilike Sv. Marije Velike također se nalazi u isječku. U toj snimci članovi prepričavaju razgovor s vragom. Spomnje se Plinio kao netko tko može upravljati klimatskim promjenama. Vrag predviđa i da će se meteorit srušiti u Atlantski ocean i da će nestati Sjeverna Amerika. Prenosi Večernji.hr.

U jednom trenutku, kako prepričavaju članovi grupe, vrag kaže: "Vatikan, on je moj... Papa radi sve što želim, on je glup. Sluša me u svemu, čini sve što ja hoću. On je moj sluga...", prepričava jedna članica.

Vrag u snimci, kako čitaju članovi, predviđa da će papa umrijeti, a zamijenit će ga Dias. I druge snimke koje su uklonjene s interneta navodno pokazuju da egzorcizme izvode pomoću neovlaštenih tehnika.

Inače, Dias koji je zamijenio Plinia podnio je ostavku sa svog položaja dok istraga ne završi, piše Daily Mail.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok