Španjolska policija pokrenula je dramatičnu potragu kako bi spasila muškarca koji je bio otet, drogiran i zatočen 11 dana, samo nekoliko minuta prije isteka roka za otkupninu u iznosu od milijun i pol eura koju je otmičarima trebalo platiti.

Na video snimci potrage koju je u ponedjeljak prikazala policija vide se naoružani policajci sa štitovima kako provaljuju vrata stana i vezanog taoca kojemu kažu: "Policija je, budite mirni. Slobodni ste."

U gradu Casarrubiosu del Monteu u središnjoj španjolskoj pokrajini Toledu uhićene su četiri osobe povezane s otmicom te još jedna u Madridu, izvijestila je policija.

Žrtvu otmice, čije ime nije navedeno, oteli su u lipnju iz njezina doma u Gironi (Katalonija) članovi bande. Najprije su muškarca pretukli, potom ga drogirali i na kraju smjestili u automobil te odvezli u nepoznatom smjeru.

U telefonskom pozivu supruzi otetog muškarca otmičari su zatražili 1,5 milijuna eura.

Policija je priopćila da je prošlotjedna potraga izvedena u posljednji trenutak, s obzirom na krajnji rok za isplatu otkupnine otmičarima. Članovi bande ranije su 'operirali' po istočnoj Europi.

Vođa bande je rumunjski državljanin koji je u Madridu studirao medicinu te radio u tamošnjoj bolnici. On je navodno nabavio drogu u bolnici u kojoj je radio kako bi taoca sedirao.

Žrtva je porijeklom srbijanski državljanin koji ima i nizozemsku putovnicu. Prevezen je u bolnicu gdje mu je pružena pomoć. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok