O razmjerima barbarstva pripadnika Islamske države već se puno pisalo, no svaki put nas iznenadi brutalnost i bezosjećajnost islamista.

Ovog puta priča dolazi iz Iraka gdje su djecu prisiljavali da muče zatvorenike i režu im udove. Sve se to događalo u Mosulu koji je nedavno oslobođen od džihadista.

Ako bi djeca slučajno odbila izvršiti te zadatke, prijetilo im se da će ih ubiti zajedno sa njihovim roditeljima. Tako je jedan džihadisti prišao 11-godišnjoj djevojčici imena Hadya te njenoj braći Shadiju (5) i Fadi (9).

- Ti mu možeš odrezati nogu, ti ruku, a ti mu nožem izreži lice ili ću vas odvesti od majke i ubiti - ispričala je Hadya te dodala da je bila previše uplašena da odbije naredbu. Džihadisti su im dali mačete i djeca su učinila ono što su im naredili, prenosi Daily Mail.

Fadi je muškarcu odrezao nogu, Hadya ruku, a Shadi ga je rezao po licu. Djeca tvrde kako je zatvorenik umro nakon što su Shadija prisilili da ga ubode u oko.

Druga su djeca bila primorana postavljati eksplozive, a ako su to odbili premlatili bi ih električnim kablovima ili im pucali pod noge ako naprave nešto krivo.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok