Njemačka policija je uhitila i ubrzo pustila na slobodu tri osobe osumnjičene da su pripadnici terorističke organizacije Islamska država, od kojih su dvojica iz BiH, dok je treći državljanin Nemačke.

Policija je priopćila da je akciju provela njemačka specijalna antiteroristička jedinica, a pretpostavlja se da su planirali teroristički napad jer je tijekom akcije u podrumu i garaži pronađeno skladište eksploziva i kemikalija, javlja njemački szw.de, prenosi Glas Srpske.

Tužitelj ih je, međutim, oslobodio jer ih je policija nešto duže zadržala u pritvoru pa je tako počinjena proceduralna greška. Uhićenju je prethodio dug nadzor policije nad osumnjičenima.

Jedan od očevidaca izjavio je da je jedan od uhićenih Emir H. i da je moguće da je drugi uhićeni njegov stariji brat. Susjedi su prepoznali da su među uhićenima i osobe iz BiH, a za jednog su rekli da je godinama bio njihov susjed.

"Bio je miran, neprimjetan. Viđali smo da ga redovno posećuju ljudi sa dugim bradama, u čudnoj odjeći, ali je odavao utisak mirnog čovjeka", rekao je susjed.

Iz njemačkog saveznog tužiteljstva potvrdili su da je provedena akcija, ali nisu objavili nikakve detalje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok