Tragična subota dogodila se na autocesti Beograd - Niš, gdje su se dvije stravične lančane prometne nesreće dogodile u razmaku od svega nekoliko sati.

Vozila stranih tablica

Jedna osoba je poginula, a šest je ozlijeđeno u nesreći koja se dogodila u subotu oko 5.15 sati na autocesti Beograd - Niš, u smjeru Beograda. Do nesreće je došlo kod mjesta Mali Požarevac, općina Sopot, a sudarila su se četiri putnička automobila, kombi i autobus, naveli su u MUP-u Srbije. U nesreći je poginuo muškarac M. M. (69) koji je upravljao mercedesom austrijskih registracijskih oznaka. U nesreći su sudjelovali i audi A4, audi A6 i tiguan, svi švicarskih oznaka te autobus i kombi srbijanskih oznaka. Zbog prometne nesreće, na tom dijelu autoceste promet je bio u prekidu budući da su na raščišćavanju vozila morale raditi i dizalice te su se formirale kilometarske kolone.

Svega nekoliko sati kasnije na autocesti Beograd - Niš kod naplatne rampe Bubanj potok, dogodila se druga nesreća u kojoj je također sudjelovalo više vozila. Kako prenose mediji, na licu mjesta poginula je jedna osoba, dok je petero ozlijeđeno. Kako su objavili srbijanski mediji, na oko 200 m od naplatne rampe Vrčin, automobil opel nizozemskih oznaka, koji se kretao iz smjera Beograda prema Nišu, probio je zaštitnu ogradu i udario u dva automobila sa srpskim tablicama koja su mu nailazila u susret. Žena od oko 50 godina, koja je vozila taj automobil, poginula je na licu mjesta, državljanka je Turske koja je živjela u Nizozemskoj, njezin suprug je teško ozlijeđen, a jedna njihova suputnica samo je čudom prošla bez ozljeda, ali joj je pozlilo zbog šoka te ju je Hitna pomoć odvezla u bolnicu, doznaje “Blic” na mjestu nesreće.

Stravičan prizor

Prema informacijama s lica mjesta, automobil je bio toliko uništen da je teško utvrditi i koji model je u pitanju. Prizor na autocesti bio je stravičan. Na sve strane je po cesti razbacana odjeća i hrana. Prema informacijama s licu mjesta, teško je ozlijeđena i jedna osoba iz automobila hyundai s novosadskim oznakama, dok su u trećem automobilu bile osobe iz Petrovca na Mlavi koje nisu ozlijeđene. Zbog nesreće je autocesta u smjeru Niša više sati bila zatvorena, a kolone vozila protezale su se nekoliko kilometara

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok