Katalonske vlasti izvijestile su kako je uhićena treća osoba povezana s terorističkim napadom u Barceloni u kojem je smrtno stradalo najmanje 13 ljudi.

Policija je potvrdila kako se radi o 34-godišnjem Marokancu iz Ripolla, te kako je vozač bijelog kombija koji je pokosio pješake još uvijek u bijegu.

Ministar unutarnjih poslova Joaquim Forn potvrdio je kako je osumnjičeni uhićen u gradu Ripoll, a istražitelji vjeruju kako bi teroristička ćelija u kojoj djeluje osmero ekstremista mogla biti povezana s napadom te da su planirali koristiti kanistere napunjene plinom iz kuće u Alcanaru koja je srušena u eksploziji večer prije.

U četvrtak nekoliko sati nakon napada jedan od dvojice uhićenih priveden je u također u Ripollu, a još jedan u Alcanaru, nakon čega je policija izvijestila kako nijedan od dvojice privedenih nije bi vozač bijelog kombija koji se zaletio u pješake.

Nakon napada na Rambli, dogodio se još jedan napad u Cambrilsu, gradu jugozapadno od Barcelone.

Nekoliko terorista pokušalo se kombijem zaletjeti u pješake u pješačkoj zoni u Cambrilsu, ali im se vozilo prevrnulo nakon čega je policija ubila četvoricu, a još jedan podlegao je ozljedama nakon uhićenja. Prema prvim informacijama, svi su nosili eksplozivne pojaseve, koji su, kako je jutros izvijestila policija - bili lažni, prenosi Jutarnji.

U jučerašnjem napadu u Barceloni ozlijeđeno je više od 100 ljudi koji su zaprimljeni u 15 bolnica. Među njima je 26 Francuza, od kojih je 11 teško ozlijeđeno. Danske vlasti potvrdile su kako su među lakše ozlijeđenima dva njihova državljana. Iz Australije javljaju kako su ozlijeđene tri Australke, od kojih jedna teže, a kako se sin jedne od njih, sedmogodišnji dječak, vodi kao nestao. U bolnici su i dva državljana Tajvana, jedna žena iz Grčke, te muškarac iz Hong Konga. Iz veleposlanstva Hrvatske u Španjolskoj javili su kako u napadu nema ozlijeđenih Hrvata.

Policija još uvijek lovi i 18-godišnjeg Moussa Oukabira koji je navodno ukrao putovnicu svog brata, Drissa Oukabira (28), kako bi iznajmio kombi povezan s napadom u Barceloni.

Španjolski mediji pišu kako je na profilu na jednoj društvenoj mreži tinejdžer opisan kao 'dečko s ulice' koji živi u Barceloni.

Prije dvije godine na pitanje 'Da postaneš kralj svijeta, što bi prvi dan vladavine napravio?', odgovorio je: 'Ubio bih nevjernike i ostavio samo muslimane koji slijede svoju vjeru'.

Podsjetimo, odmah nakon napada policija je u kombiju pronašla dokumente Drissa Oukabira marokanskog porijekla i objavila njegovu sliku kao glavnog osumnjičenog, međutim on se nedugo nakon javio u policijsku postaju u Ripolliju, kazavši kako mu je dokumente ukrao brat Moussa, prenosi Jutarnji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok