Zdravko Mamić ipak se pojavio danas u Osijeku i imao je namjeru ući u zgradu Županijskog suda gdje se nastavlja suđenje njemu i ostalim okrivljenicima – Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru, no Mamiću starijem nije dopušteno da uđe u zgradu suda s obzirom da je odlukom sudskog vijeća pod predsjedanjem Darka Krušlina, zbog učestalog i opetovanog narušavanja reda u sudnici, udaljen sa suđenja do okončanja dokaznog postupka, piše Jutarnji list.

Pravosudni policajci Mamiću su objasnili da ne može ući ni u zgradu, nakon čega je on mirno izašao van i dao izjavu medijima.

- Naravno da je to još jedno od kršenja mojih temeljnih ljudskih prava i prava na obranu. Molim vas da pročitate zapisnik od 4. srpnja, kada sam udaljen s rasprave i zapisnik s posljednje rasprave, pa ćete vidjeti da nigdje ne piše da je meni zabranjenu prisustvovati raspravi. Da to piše, ja danas ne bih došao. I odvjetnici i ja mišljenja smo da sam po onome što piše u zapisniku trebao biti u sudnici. Vidite kako se ispituju svjedoci, kako se lovi za svaki zarez, manipulira sa svjedocima zašto je izmijenio ili nadopunio neki iskaz, rekao je Mamić, kojega su novinari upitali hoće li se možda zbog toga žaliti Vrhovnom sudu.

- Vidjet ćemo što ćemo u budućnosti raditi. Najvažnije mi je da se u dokaznom postupku dokaže što vidi i slijep i gluh da je to jedna montaža, jedan izmišljeni proces i to je moja jedina želja i siguran sam u to. Ako se dogodi nešto drugo, jer je u ovoj državi sve moguće, onda budite sigurni da ću iskoristiti svoja prava od svih mogućih sudova, i hrvatskih i europskih, da sve osporim, jer to više nije normalno. Tu nema prava na pravično suđenje, poručio je Mamić.

Sudac Krušlin je na početku današnjeg ročišta istaknuo kako je na ročištu od 1. rujna „omaškom ispušteno do kada se okrivljeni Zdravko Mamić isključuje s rasprave, pa predsjednik Vijeća dodaje u zapisnik da isključuje do okončanja dokaznog postupka.“

Odgovorio je potom Krušlin i Mamićevim odvjetnicima, koji su mu priopćili da se njihov branjenik pojavio u Osijeku misleći da ima pravo nazočiti raspravi, upravo temeljem ranije sročenog zapisnika od 1. rujna.

- Bilo je jasno i tada. Zna se što je rasprava, a što je ročište, zaključio je Krušlin.

Danas je predviđeno svjedočenje Darka Cvitkovića, glavnog tajnika Zagrebačkog nogometnog saveza, piše Jutarnji list.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok