Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva karlovačka policija istražuje Karlovčanina zbog sumnji da je počinio kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta - podvođenjem, i to na štetu prijateljice svoje unuke.

Osumnjičeni se žalio Županijskom sudu u Karlovcu, smatrajući da nema temelja ovakvim optužbama koje je protiv njega policiji podnijela djevojka, odnosno da tužitelji nisu naveli okolnosti iz kojih proizlazi da bi on počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, piše Jutarnji list.

Brani se kako nije znao da u inkriminirano vrijeme oštećena nije bila punoljetna.

- Krajem 2014. godine i početkom 2015. godine znao sam da je moja unuka punoljetna, a kako je oštećena s mojom unukom išla u srednju školu, pretpostavljao sam da i ona ima navršenih 18 godina - brani se Karlovčanin.

Županijski sud je odbio njegovu žalbu navodeći kako je Županijsko državno odvjetništvo dovoljno argumentiralo postojanje osnovane sumnje o počinjenju kaznenog djela, koje temelji na ispitivanje oštećene, kao i na bilješkama s obavijesnih razgovora s ispitanim svjedocima.

- Oštećenica je u svojoj izjavi policijskim djelatnicima opsežno opisala kontakte s okrivljenikom i način na koji se on prema njoj odnosio, čak spominjući kako je njoj planski pristupao i da je znao koliko ima godina jer mu je pri useljenju u njegov stan pokazala rodni list i domovnicu, jer u to vrijeme još nije imala osobnu iskaznicu.

Dakle, suprotno njegovim tvrdnjama, osnovano se sumnja da je znao za njezinu dob - navodi Županijski sud, dodatno obrazlažući kako se istraga provodi za kaznena djela za koje je propisana kazna zatvora teža od pet godina te da je za ovo kazneno djelo predviđena kazna zatvora do 10 godina.

O dokazima i informacijama koji će se prikupiti u istrazi ovisi i hoće li se u ovom slučaju protiv osumnjičenika podići optužnica ili će slučaj biti odbačen, piše Jutarnji list.

Zbog zaštite žrtve ni policija ni tužiteljstvo nisu priopćili pojedinosti o ovom slučaju spolnog zlostavljanja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok