Dobrivoje M. (88) iz beogradskog prigradskog naselja Kaluđerica uhićen je zbog sumnje da je namjeravao da ubije suprugu Dragoslavu M. pa sebe, jer mu je žena priznala da ga je prevarila u mladosti.

Policija je, piše „Telegraf“, u posljednjem trenutku uspjela da odgovori starca da izvrši samoubojstvo, nakon što ih je vidio na vratima svoje kuće! Prenosi Avaz.

Prema riječima izvora iz istrage, slučaj je otkriven kada je Dobrivojeva snaha Slavica M. prijavila da njen svekar hoće da se ubije.

Policajci su odmah izašli na lice mjesta. U prizemlju obiteljske kuće zatekli su povrijeđenog starca s nožem u rukama. Kada je vidio službenike, bacio je oružje. Krvario je, imao je posjekotine po stomaku i grudima.

Kako dodaje, Dobrivoje M. tad je policajcima priznao da je htio da ubije prvo ženu, pa sebe.

- On je izjavio da mu je žena priznala da je bila nevjerna kad su bili mladi. Starac se zbog toga mnogo potresao, nije mogao da podnese činjenicu da je njegova supruga, s kojom desetljećima dijeli i dobro i zlo, legla u krevet s drugim muškarcem. Bio je toliko van sebe da je zgrabio nož - priča izvor. Tada je nasrnuo na Dragoslavu, ali je samo pukom srećom nije povrijedio. 

Mlatio je nožem, prijetio supruzi i pokušao da je izbode. Ona je otrčala iz kuće, a on je tada počeo sebe da ubada po tijelu.

Preplašena Dragoslava se požalila snahi, govoreći joj da će Dobrivoje da se ubije. Snaha Slavica odmah je reagirala i pozvala policiju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok