Ivanda Vito Matijaš (22) i Ivan Kelam (22) dobili su po pet godina zatvora za pokušaj ubojstva Matka Mikulića u siječnju ove godine te im je produžen pritvor.

Kako smo već pisali, u ponedjeljak je završnim riječima okončana je glavna rasprava tijekom koje su oba optužena u svojim obranama priznali počinjenje kaznenog djela. Upravo njihovo priznanje i korektno držanje tijekom cijelog sudskog postupka je predloženo kao olakotna okolnost prilikom određivanja sankcije. Piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, Matijaš i Kelam su nesretnog Mikulića 20. siječnja ove godine oko 17.30 sati na području Županije splitsko-dalmatinske presreli i nasilno ga ugurali u osobno vozilo marke ford fiesta u vlasništvu leasing kuće.

Uz ozbiljne prijetnje i protivno njegovoj volji, stoji u optužnici, odvezli su ga na osamljeno mjesto u Vrsine, odveli ga do ruba bunara i iz vatrenog oružja, s ciljem da ga usmrte, u njega ispalili pet hitaca i nanijeli mu tešku tjelesnu ozljedu.

Nakon što su ga upucali u prsa, oba koljena i obje ruke gurnuli su ga u u bunar dubine oko tri metra. Dan poslije oko 13 sati ranjenog mladića pronašao je prolaznik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok