Izdana je crvena tjeralica za Ivicom Todorićem, piše Telegram.

Ranije je za Todorićem, koji se navodno nalazi u Londonu bio raspisan europski uhidbeni nalog koji vrijedi samo u državama članicama Europske unije.

Što je crvena tjeralica?

Crvena tjeralica još nije objavljena na stranicama Interpola. Prema objašnjenju sa stranica MUP-a o "potrebi javnog objavljivanja međunarodne tjeralice odlučuje policija, ovisno o operativnom interesu".

"Ukoliko postoji interes da čim veći broj građana zna za raspisivanje tjeralice (ali ujedno i počinitelj i njegovi eventualni pomagači), ona će biti javno objavljena, ali ukoliko policija ne želi da osoba zna da je za njom raspisana međunarodna tjeralica, tada se tjeralica ne objavljuje javno, tj. na javno dostupnoj stranici Interpola i u ostalim medijima.

"U praksi zahtjev se podnosi u slučajevima kad traganje za osobom na nacionalnoj razini nije dalo rezultata ili u slučaju kad je policija došla do informacije da se potraživana osoba nalazi u inozemstvu", stoji na stranicama MUP-a.

U ponedjeljak je izdan europski uhidbeni nalog

Županijsko državno odvjetništvo je u ponedjeljak izdalo europski uhidbeni nalog (EUN) za Ivicu Todorića protiv kojega je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu. Tijekm vikenda DORH je izdao tjeralicu protiv Todorića. "Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti kako smo Vam to ranije odgovarali, a slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu o određivanju istražnog zatvora protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, sukladno čl. 566 ZKP-a izdalo tjeralicu protiv tog prvookrivljenika. Daljnje radnje po izdanoj tjeralici provodi policija sukladno zakonskim odredbama", izvijestio je DORH u subotu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok