Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine dodjeljuju najprestižnije poslovne nagrade u zemlji.

Titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik i događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili snažan utjecaj presudno utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu.

A nominirani su za gospodarstvenika godine: Željko Kukurin – Valamar Riviera, Robert i Silvio Kutić – Infobip, Željko Pavlin – HS produkt, Marko Pipunić– Žito i Mate Rimac – Rimac Automobili. Piše Večernji list.

U konkurenciji za gospodarski događaj godine nominirani su: donošenje i provedba Lex Agrokor, pad udjela javnog duga u BDP-u, početak realizacije LNG terminala, odobrenje sredstava EU za Pelješki most i rezultati ovogodišnje turističke sezone.

Pri nominaciji kao i pri izboru žiri se vodio prema pet osnovnih kriterija: izvrsnost u poslovanju, natprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh. Odabranih pet gospodarstvenika i događaja bit će ponuđeni na glasanje čitateljima Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika. Oni s najviše glasova će ponijeti titulu najboljih.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok