Talijanske vlasti pokrenule su istragu o smrti 26 tinejdžerica čija su tijela pronađena u Sredozemnom moru u nedjelju.

Vjeruje se da su djevojke u dobi od 14 do 18 godina bile migrantice koje su bježale iz Nigera i Nigerije, te su se iz Libije zaputile prema Europi.

Lorena Ciccotti, šefica policije u Salernu gdje su tijela prevezena, za CNN je kazala kako će u utorak biti napravljena obdukcija, te da će mrtvozornici istraživati jesu li djevojke bile mučene ili seksualno zlostavljane. Vlasti se pitaju jesu li djevojke ubijene i zašto su svi koji su umrli na moru bili ženskog spola, prenosi Jutarnji list.

Španjolski spasioci su opisali kako su naišli na stravičnu scenu na moru: preživjeli su se držali za ostatke gumenog čamca, a tijela djevojaka plutala su oko njih, piše CNN.

Njihovo spašavanje bilo je jedno od četiri operacije na Mediteranu proteklog vikenda. Ukupno je 400 ljudi prebačeno brodom u Salerno. Među njima je bilo 90 žena i 52 djece, uključujući i samo tjedan dana staru bebu.

U ponedjeljak je talijanska policija uhitila dva muškarca, Egipćanina i Libijca i optužila ih za krijumčarenje ljudi. Međutim, vjeruje se da njih dvojica nemaju veze s brodom koji je prevozio tinejdžerice.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok