Trey Relford je prije dvije godine ubio dostavljača pizze (22). Osuđen je na 31 godinu zatvora. Otac žrtve je nakon govora u sudnici zagrlio ubojicu i rekao: 'Oprost je najveći dar milosrđa u islamu'.

Nesvakidašnji prizor u američkoj sudnici nakon što je Trey Relford (24) osuđen za ubojstvo na 31 godinu zatvora dirnuo je mnoge, a sudac je čak i zaplakao. Naime, otac ubijenog dostavljača pizze Salahuddina Jitmouda (22), ubijenog prije dvije godine, pred svima je nakon govora zagrlio ubojicu svog sina. Prenose 24sata.hr.

Sina je opisao kao nježnog, velikodušnog i stidljivog mladića koji se interesirao za glazbu, pisanje i kojem je to bila zadnja dostava nakon koje je odlučio potražiti novi posao. Na kraju svog govora okrenuo se ubojici i šokirao sve u sudnici kad je rekao da ga ne krivi za smrt svoga sina.

 

- Krivim sotonu koja vas je zavela i natjerala da učinite takav zločin - kazao je otac. Istaknuo je još kako je važno oprostiti jer ' Oprost je najveći dar milosrđa u islamu'.

Nesretni Salahuddin je izboden i opljačkan dok je dostavljao pizzu u gradu Lexingtonu u saveznoj američkoj državi Kentucky u travnju 2015. godine.

Ispričao se i ubojica

Ubojičina majka je kazala kao je njezin sin imao lijepo djetinjstvo, ali se kao tinejdžer počeo drogirati.

- Preuzimam punu odgovornost za smrt vašeg lijepog sina. Iskreno mi je žao zbog vašeg gubitka i šokirana sam ovom gestom oprosta - kazala je majka ubojice.

Na kraju se i sam ubojica ispričao.

- Strašno mi je žao zbog svega. Ne mogu zamisliti vašu bol, ne mogu ništa učiniti, hvala vam na oprostu - kazao je ubojica.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok