Potraga za nestalim malezijskim avionom s leta MH370 i dalje je bez rezultata. Ako dijelovi letjelice ne budu pronađeni u idućih nekoliko dana, mogao bi se promijeniti smjer istrage. Tragači će uzeti u obzir i naizgled suludu teoriju da se Boeing 777 nije srušio u Indijski ocean, već je sletio na kopno.

'Ako u idućih nekoliko dana ne dobijemo pozitivne rezultate u istrazi, morat ćemo se pregrupirati i razmotriti mogućnost da je zrakoplov negdje sletio', kazao je izvor iz međunarodnog istraživačkog tima za New Strait Times. Tragači nisu naveli ime zemlje u koju je avion potencijalno sletio.

'Pretpostavka o slijetanju zrakoplova na zabačeni dio kopna nije nemoguća, budući da nismo našli nikakav otpad koji možemo povezati s avionom. Ipak, pomalo je apsurdno misliti da neka zemlja krije avion, kada je više od 20 država uključeno u potragu', kaže izvor. Potraga je ušla u 45. dan, a obitelji nestalih putnika gube svaku nadu. Malezijske vlasti se nadaju da će još zemalja pristati da podijele svoje satelitske i radarske podatke s njima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok