Pripadnici Specijalne jedinice policije Rijeka započeli su u subotu u jutarnjim satima traganje za muškom osobom čiji je nestanak prijavljen u petak u Policijskoj postaji Delnice, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava, javlja Jutarnji.

Riječ je o 22-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se dan ranije, u četvrtak 8. veljače u 23:30 sati, kod naplatne postaje u Lučicama, nije zaustavio na svjetlosne znakove za zaustavljanje koje su davali policijski službenici Policijske postaje Delnice. Nastavio je s vožnjom do predjela Špičunak, gdje je ostavio osobno vozilo s troje putnika i udaljio se pješice.

Policijski službenici Policijske postaje Delnice u više su navrata obilazili teren, no nisu ga zatekli na navedenom području. Nakon što je sljedećeg dana, 9. veljače u poslijepodnevnim satima, prijavljen njegov nestanak, policija je poduzela mjere traganja za nestalom osobom u što su bili uključeni i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

U večernjim satima 9. veljače prekinuto je traganje da bi se nastavilo u subotu u jutarnjim satima.

Pripadnici Specijalne jedinice policije Rijeka u jednom su trenutku naišli na tijelo koje su zatekli na izuzetno nepristupačnom šumskom terenu na području Lokava. Na mjestu događaja proveden je očevid, a zbog otežanih uvjeta i pristupa samom mjestu pronalaska nestale osobe, izvlačenje tijela trajalo je više sati.

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci utvrdit će se točan uzrok smrti 22-godišnjeg hrvatskog državljanina, a utvrđivanje svih ostalih okolnosti događaja je u tijeku.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok